Thursday, October 20, 2011

KOOOOL!!!

Hei-hei!
   Mõtlesin, et kuidagi pikaks on läinud postituste põud. Pooleli postitus ei saa kohe kuidagi valmis. Niisiis.. Viimasest tunnist arvestades oleme neljas tunnis käinud. Leandra ootab neid päevi juba himuga. Suurest entusiasmist roniks iga hetk autosse. Tundides on selgunud, et ta on väga taiplik, aga samas ikka paras rahmeldis. Võõrad on öelnud, et enerigapomm.

   Me oleme õppinud päris palju uusi asju. Neljas-viies tund olime ikka kooli juures. Seal harjutasime erinevaid asju..
* Kehakeele lugemist. Kõndides kui mina pööran ühele või teisele poole, kuidas ta kaasa tuleb; tempo muutused.
* Tähelepanu hoidmine, pinge. Teistest mööda kõndimine; kõik küllaltki tihedalt koos olles kuuletumine.
*
Reageerimise kiirust. See polnud meie puhul nii tähtis, kuigi hakkama saime. See oli pigem harjutus saksakatele ja belgia lambakoerale..
* Peituse mäng! See oli midagi huvitavat. Koer koolitaja kätte ja mina pidin heki taha minema. Märguande peale hüüdsin "KUKU!" ja koer otsis üles mind.. Kodus proovides tegime ka. Tundus, et talle väga meeldib. 

   Kaks eelnevat trenni olid veidi erinevad. Kuues tund oli meil Pajusti vallamaja juures. Trennis me ei teinud uusi harjutusi vaid testisime kuidas koerad suhtuvad autodesse, jalgratturitesse ja jalakäijatesse. Autosse suhtus küllaltki suvalt, jalgrattur huvitas rohkem, aga siiski mitte liiga palju <- puhas uudishimu. Jalakäijatega ka probleemi ei ole. Oleme paar korda linnas ka jalutamas käinud, tutvustanud talle erinevaid keskkondi. Seal ta käitub ka küllaltki korralikult. Uurib ja nuusib võõraid lõhnu.
   Viimane ehk seitsmes tund toimus linnas. Me pidime minema Krooniselveri alla parklasse. Koer õnneks tundis end küllaltki normaalselt seal. Ei olnud hirmutav, et taevas ära kadus. Seal harjutasime treppidest käimist. Muidu oli ta täitsa nõus treppidest käima. Talle ei meeldinud ainult need trepid, mis läbi paistavad. Ehk siis need võretrepid või kuidas neid ka nimetama ei pea.. Seda palju ei teinud, ei tea ka kuidas talle mõjub see. Käisime veel keskväljakul. Seal uurisime purskkaevu. ega eriti lähedale ei kippunud. Pärast parklasse naastes harjutasime kohale minekut veel. See on ilusti selge.

   Tolle rahmeldusega tuleb lihtsalt ise rahulikuks jääda. Tegelikult ta teeb kõik ilusti ära. Kui midagi kohale jõuab siis on tahe kohe nii suur. Nt. hiljuti käisime lihtsalt jalutamas ja ma küsisin temalt lamamist. Seda tavaliselt koer nii vabatahtlikult ei tee, kuidagi alandlik tunne tuleb ma arvan. Igatahes, varem me tegime seda nii, et ma tulin ise ka alla või viisin käe allapoole. Seekord proovisin ilma kehakeeleta ja ainult suulise käskluse peale. Peale veidike pusimist tegi ta ükskord selle ära ja ma kiitsin teda ohtralt. Leenu sai sellest nii palju power'it, et järgmised korrad juba enne küsimist viskas pikali. :D

5 comments:

  1. Küllaltki jaa. Kasulik asi on see tegelt - Leenu ka sõnakuulelikum. :D
    Sessuhtes on huvitav, et peale tavaliste elementide harjutame muid asju ka.

    ReplyDelete
  2. Tulbid? :D Noooo tulbid on ilusad jaaaa.. Ma vist mõikan jh kellega tegu.. Võõras nimi, aga tundub et SINA! :D

    ReplyDelete